(k)
Kofi z najlepszym menu festiwalowym
W poniedziałek w kinie Baszta odbyło się podsumowanie kulinarnego festiwalu azjatyckiego. Smakosze, którzy próbowali dań w pięciu restauracjach najwyżej ocenili menu w Kofi
Festiwal podsumował jego organizator - Mikołaj Jędrzejak (Środa smakuje). Przypomniał, że podczas pięciu jego tygodni średzianie zjedli 912 zestawów festiwalowych. W tym czasie piątka średzkich lokali prezentowała własne propozycje trzydaniowego azjatyckiego menu. Zainteresowani smakosze mogli próbować, porównywać, oceniać i inspirować się pomysłami uczestniczących w festiwalu restauracji. W festiwalowe szranki stanęły: Zakręcona pierogarnia, Piwnica pod Orłem, Stare Balkony, Kofi i Dom Restauracyjny Rusiborek.
W poniedziałek Mikołaj Jędrzejak poinformował także o głosowaniu osób, które próbowały dania festiwalowe. Najwyżej ocenili oni Kofi. Specjalny dyplom z tej okazali odebrali Michał Walczak i Ewa Pawlak.
Później widzowie mogli poczęstować się jeszcze pysznymi pączkami z Kokosanki i obejrzeć film "Ramen. Smak wspomnień".
Patronem festiwalu była "Gazeta Średzka"
Festiwal, w którym wzięły udział m.in. Kofi, Zakręcona pierogarnia i Restauracja pod Orłem, podsumował Mikołaj Jędrzejak (pierwszy od prawej)