Tym razem do Annopola przyjedzie aż 16 wystawców z chyba każdej kulinarnej dziedziny. Nie zabraknie: serów podpuszczkowych (Seromania), wyrobów z dziczyzny (Lizawka/Dziki Łosiu, jajek od kur z wolnego wybiegu, konfitur, dżemów, soków tłoczonych, borówek, rzemieślniczego chrzanu, kiszonek (Pan Jajko), wyjątkowych robionych z sercem słodkości (Bezu Pracownia), niezwykłych win z od państwa Lenkowskich (Winnica Chmielniki), ostrych sosów z małej rodzinnej wytwórni (Razor Hot Sauces), pysznych chlebów z przydomowej piekarni (Pajda), miodów, pyłku, świeczek (Pasieka państwa Szczepańskich), kawy z małej rodzinnej palarni (Coffee Journey).
Ponadto pojawią się także rzemieślnicy tworzący przepiękne wyroby z drewna (Borsuk Woodcraft), niesamowite sojowe świeczki (Dobry Wosk), makramy (Viola Golba), wyrobów konopnych z podpoznańskiej firmy (India Cosmetics). W strefie food trucków gotować będą dla Was: Dziki Łosiu i Lizawka, których dobrze już znacie, oraz Piano Burger, którzy zaserwują najlepsze frytki, w tym z batatów, a także krewetki w tempurze, Pan Jajko przygotuje dla swoich gości jajecznicę, słodkościami z kolei uraczy Was Lody Gofry, firma z 25-letnim doświadczeniem.
Jak więc widzicie, do Annopola najlepiej przyjechać głodnym. Wydarzenie rozpoczyna się o godz. 10:00 i kończy o godz. 18:00. Ze spokojem zjecie śniadanie, obiad, deser i podwieczorek.
Teren Gzubowego Fyrtla jest przyjazny dzieciom, śmiało można brać także ze sobą swoje czworonogi. Przypominamy też, że do Annopola ze Środy można przyjechać ciuchcią, która na przystanku w Annopolu zatrzymuje się o 10:30.
(k)
W niedzielę drugie Śniadanie na Trawie
Już w najbliższą niedzielę w Annopolu, przy Browarze Gzub odbędzie się wydarzenie absolutnie nietuzinkowe. Będzie to druga edycja Śniadania na Trawie. Pierwsza edycja przyjęła się bardzo dobrze, dlatego też organizatorzy po niedługim czasie zdecydowali się na jej powtórzenie