Tym razem do Annopola przyjedzie aż 16 wystawców z chyba każdej kulinarnej dziedziny. Nie zabraknie: serów podpuszczkowych (Seromania), wyrobów z dziczyzny (Lizawka/Dziki Łosiu, jajek od kur z wolnego wybiegu, konfitur, dżemów, soków tłoczonych, borówek, rzemieślniczego chrzanu, kiszonek (Pan Jajko), wyjątkowych robionych z sercem słodkości (Bezu Pracownia), niezwykłych win z od państwa Lenkowskich (Winnica Chmielniki), ostrych sosów z małej rodzinnej wytwórni (Razor Hot Sauces), pysznych chlebów z przydomowej piekarni (Pajda), miodów, pyłku, świeczek (Pasieka państwa Szczepańskich), kawy z małej rodzinnej palarni (Coffee Journey).
Ponadto pojawią się także rzemieślnicy tworzący przepiękne wyroby z drewna (Borsuk Woodcraft), niesamowite sojowe świeczki (Dobry Wosk), makramy (Viola Golba), wyrobów konopnych z podpoznańskiej firmy (India Cosmetics). W strefie food trucków gotować będą dla Was: Dziki Łosiu i Lizawka, których dobrze już znacie, oraz Piano Burger, którzy zaserwują najlepsze frytki, w tym z batatów, a także krewetki w tempurze, Pan Jajko przygotuje dla swoich gości jajecznicę, słodkościami z kolei uraczy Was Lody Gofry, firma z 25-letnim doświadczeniem.
Jak więc widzicie, do Annopola najlepiej przyjechać głodnym. Wydarzenie rozpoczyna się o godz. 10:00 i kończy o godz. 18:00. Ze spokojem zjecie śniadanie, obiad, deser i podwieczorek.
Teren Gzubowego Fyrtla jest przyjazny dzieciom, śmiało można brać także ze sobą swoje czworonogi. Przypominamy też, że do Annopola ze Środy można przyjechać ciuchcią, która na przystanku w Annopolu zatrzymuje się o 10:30.
(k)